sportpodotherapie

Sporten

Beweging is gezond, ontspannend en een uitlaatklep. Wanneer u sport, vraagt u meer van uw lichaam dan tijdens de dagelijkse bezigheden. De belasting is hoger. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat de gewrichten in de bewegingsketen goed mobiel zijn. Tijdens het sporten bewegen uw voeten, knieën, heupen en rug mee. Onlosmakelijk van elkaar. De knie kan niet goed functioneren wanneer de voet een afwijkende stand heeft. En andersom. Bovendien kan het dus ook klachten aan de heup en rug geven.


Uw voeten

Elke voet is anders en sporten verschillen. Logisch gevolg: iedere behandeling ook. Klachten van een schaatser en een hardloper kunnen hetzelfde zijn, maar de aanpak niet. Op het ijs kunt u niet rennen en op de weg niet schaatsen. Het schoeisel is overduidelijk ook niet hetzelfde.

Om u goed te kunnen behandelen willen we alles van uw voeten weten. Met onze kennis van de bewegingsketen, verschillende sporten en schoeisel  gaan we gericht de klacht onderzoeken. Daarna volgt de therapie. Soms hebben we daar specialisten bij nodig. Afhankelijk van de oorzaak schakelen we de hulp in van andere zorgverleners en trainers.

 

    Oss (postadres)
    Obrechtstraat 31
    5344 AT Oss
    T. 0412 - 63 21 73
    Kerkdriel
    Leijensteinstraat 4H
    5331 CT Kerkdriel
    T. 0418 - 74 50 43
    Heesch
    Hoogstraat 1A
    5384 BJ Heesch
    T. 0412 - 63 21 73